Tanec je náš život!

TAK Dance KROK

Dr. Paula 381
551 01 Jaroměř

Tomáš Chmel +420777077991


takdance@seznam.cz

Mistrovství ČR SUT - AFI Palace Pardubice

01.06.2014 20:47

TAK Dance na Mistrovství ČR – 8. května 2013 Pardubice

 

V krásném prostředí nového kongresového centra AFI Palace Pardubice jsme s našimi páry, kteří se kvalifikovaly ve svých kategoriích, absolvovali očekávané Mistrovství ČR Svazu učitelů tance 2013. Hned od začátku jsme měli zastoupení v dětské kategorii DĚTI 2. kombinace. Taneční páry František Koláčný – Amélie Cejnarová, Matěj Chmel – Kristýna Mrázová a také Jiří Lhotský – Michaela Zvolánková. Do Pardubic se sjela celá česká špička ve všech kategoriích a tak byla tato soutěž přesným srovnání jaroměřských tanečních párů se zbytkem republiky. Nejlépe se umístil František Koláčný S Amélií Cejnarová, kteří postoupili do semifinále, kde obsadili 9. místo. Prvním nepostupujícím do semifinále se na 11. místě umístil pár Jiří Lhotský a Michaela Zvolánková. Hned za ním na místě 12. se umístil třetí dětský pár Matěj Chmel – Kristýna Mrázová.

 

V juniorské kategorii jsme měli jaroměřské želízko v ohni a to průběžný vedoucí pár  celorepublikového žebříčku  v latině Filip Chmel  a Petra Filounková, ale skvělým úspěchem je i kvalifikace dalšího páru z Jaroměře mezi třicítku nejlepších,  Jakuba Hájka a Terezy Němcové. Je třeba si přiznat, že v této kategorii je v žebříčku bezmála 80 páru. Soutěž začala standartní částí, kde jsme mohli spíše překvapit, než předpokládat umístění v přední desítce.  13.-14. místo Filipa Chmela a Petry Filounkové přesně odpovídalo vysoké kvalitě přední špičky. 25. místo patřilo Jakubu Hájkovi a Tereze Němcové. Junioři latinsko-americké tance bylo pro nás asi vyvrcholení dosavadního fungování našeho klubu. Na 27. místě se umístil Kuba a Terka. Filip Chmel a Petra Filounková postupovali do dalších kol, až se konečně probojovali do finále, kde se již utkalo 6 nejlepších párů sezóny. Ve vysokém tempu a mezi skvělými výkony se náš taneční pár umístil na stříbrné příčce a získali tedy titul 1. vicemistr České republiky Svazu učitelů tance 2013. Za polsechu České hymny jsme se začínali soustředit na další kategorii a to kombinace, kam se již nekvalifikoval Hájek s Němcovou. V poslední kategorii Junior Kombinace se Filip Chmel a Petra Filounková umístili na skvělém 4. místě, kde se opět probojovali do finále a s vypjetím všech sil odtancovali vše skvělým výkonem za bouřlivého povzbuzování celého kongresového centra. Byl to vrchol celého mistrovství a možná i vrchol celého ročníku 2012/2013.

Za předvedené výkony párům gratulujeme a obzvláště pak gratulujeme Filipovi s Petrou k zisku titulu, který mohou používat zase až do příštího mistrovství ČR. Super, jen tak dál!

 

Tomáš a Kačenka Chmelovi, TAK Dance Jaroměř